Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Кіровоградський садівник взявся вирощувати японську айву

14 лютого 2018
Переглядів:
412
425.jpg

В'ячеслав Швець із Кропивницького експериментує з вирощуванням айви, або як кажуть по-новомодньому — хеномелес.

За словами садівника, дерево айви може плодоносити до 50 років, культура не боїться перепадів температури та весняних заморозків.

«Посадив культуру у березні, до початку сокоруху. В якості добрива використовував перегній або компост, підмішуючи 150 г суперфосфату і 40 г сірчанокислого калію. Навесні рослину підживлюю азотним добривом. На один кущ використовую 10 л води 100 г нітрофоски, сечовини або аміачної селітри. Восени потрібне фосфорно-калійне добриво — 50 г на 10 л води», — розповідає садівник.

За словами В'ячеслав Швеця, коріння айви йде глибоко в землю, звідки й витягує воду. Урожай дозріває у вересні-жовтні. При цьому, потрібно встигнути зірвати плоди до заморозків.

Перший урожай можна зібрати на четвертий рік. З одного куща виходить в середньому 3–5 кг плодів близько 50 г кожен.

На зиму садівник радить пригинати молоді рослини до землі та накривати гілками хвойних дере, а уже із настанням весняного тепла прибирати гілки, щоб кущі знизу не попріли.

За матеріалами: superagronom.com

14 лютого 2018 17:50
переглядів:
412
Додати коментар
Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.